Google a emis o actualizare a inițiativei sale de indexare mobilă.

Google a declarat miercuri că mai mult de jumătate din paginile afișate în SERP la nivel global provin de la Google care indexează acel conținut folosind procedurile de indexare a dispozitivelor mobile. Aceasta înseamnă că este mai probabil ca paginile pe care le accesați dintr-o căutare de bază Google să se bazeze pe modul în care motorul de căutare a accesat cu crawlere și a indexat conținutul acelei pagini, pe baza versiunii mobile a acestuia.

Ce înseamnă indexarea mobilă în primul rând? Indexarea mobilă înseamnă modul în care Google accesează cu crawlere și indexează paginile. În loc să se uite la versiunea desktop a paginii web, Google se uită la versiunea mobilă a paginii web. Practic, Google indexează pagina web pe baza modului în care se redă pe un telefon mobil, față de un computer desktop, deci trebuie să ne concentrăm mai mult pe viteză și să acordăm prioritate conținutului vizibil! De asemenea, puteți afla mai multe din acest document de ajutor Google

De obicei, Google vă va spune când site-ul dvs. s-a mutat la indexare mobilă dacă vă conectați la Consola de căutare Google. Prin urmare, verificați mesajele trimise in Console. Google va eticheta, de asemenea,  ca ultima accesare cu crawlere de către agentul Googlebot de utilizator smartphone în instrumentul de inspecție URL ca un alt semnal pe care site-ul dvs. sa mutat pe indexare mobila.

Google afirmă că trebuie să acordați atenție datelor dvs. structurate și alt tags pentru imaginile de pe paginile mobile odata cu această schimbare.

De ce să aveți grijă de asta? Dacă paginile de pe desktop sunt diferite de paginile mobile, atât în ceea ce privește conținutul, cât și datele structurate, atunci clasamentul  poate fi afectat. Google a mutat, în general, site-urile care au paritate între paginile mobile și cele de pe desktop la prima indexare mobilă. Dar, cu peste jumătate din rezultatele căutării indexate acum prin indexarea mobilă, este doar o chestiune de timp până când paginile dvs. web vor fi mutate.